onsdag den 11. april 2012

Dobos kage





Lagkagebunde:
2 æg
50 g sukker
1 tsk vanilieessens
50 g mel

Fyld:
100 g mørk chokolade
80 g smør
1 spsk mælk
175 g flormelis

Karamel:
50 g sukker
2 spsk vand




Æg og sukker piskes lys og luftigt i ca 10 min


Tilsæt vanilieessens. Sigt melet i og vend det med en metalske.





Tegn en cirkel på 13 cm i diameter på bagepapir. Hæld 1/4 af dejen og glat ud så den følger omkredsen af cirklen



Gør det samme med resten af dejen, så du får 4 lagkagebunde i alt. Stil dem i en forvarmet ovn ved 200 grader indtil de er gyldenbrune (ca 8 min)



Chokoladen smeltes over vandbad


Smør, mælk og flormelis piskes lyst og luftigt


Rør den smeltede chokolade i


Den færdige lagkagebund.


Karamellen: Sukker og vand kommes i en tykbundet pande. Røres hele tiden under opvarmning indtil massen bliver lysebrun. Karamellen hældes over den lagkagebund der skal øverst i kagen. Lav karamellen stivne.

Læg en lagkagebund i bunden og derefter fyldet og gentag dette indtil du har brugt alle lagkagebundene. Den karameldækkede lagkagebund skal øverst




Kom chokoladefyld på siderne og pynt med resten af chokoladefyldet



Mums!