søndag den 18. marts 2012



Chokolade-ganache kage





Forleden dag havde jeg bare lyst til god saftig og intens chokoladekage. Jeg havde lige købt en chokoladebog fra Politikens Boghandel ved Rådhuspladsen (for sølle 50 kr! :-)). Bogen har simpelthen de lækreste opskrifter kager, kolde desserter, småkager, konfekt osv. Det var så svært at bestemme sig hvilken kage jeg skulle lave, så jeg skrev en masse sidenumrene på små stykker papir som jeg rullede sammen og bad min mand om at trække en af dem. Det blev en syndig ganache kage...mmmmmmm....

Her er opskriften:


Chokolade kage:
90 g smør
90 g sukker
2 æg
100 g mel
1 tsk bagepulver
 1 spsk kakao
50 g smeltet chokolade

Ganache:
2.5 dl piskefløde
200 g chokolade

Overtræk:
200  marcipan
kakaopulver


Rør sukker og smør sammen til det er luftigt


Tilsæt æggene lidt ad ganen pisk godt imens


Sigt mel, bagepulver og kakao i dejen og rør godt


Bland den smeltede chokolade i


Dejen hældes i en smurt kageform og sættes i en forvarmet ovn på 175 grader i ca en halv time


Kagen tages af formen og afkøles


Flæk kagen


Ganache: Bring fløden i kog og tilsæt chokoladen deri under konstant omrøring.
Når chokoladen er smeltet og blandet med fløden, hældes blandingen i en skål. Lad den køle lidt af, inden den piskes i fem minutter til den er luftig.


1/3 af ganchen kommes som fyld i den flækkede kage


1/3 af ganachen påsmøres kagen hele vejen rundt så den er dækket af ganache.
Den resterende del af ganachen lægges i køleskabet og skal bruges som pynt


Marcipanen udrulles og kagen overtrækkes med marcipan.


Kagen pudres med kakao over det hele


Resten af ganchen kommes i en sprøjteposte og kagen pyntes.
Kages stilles i køleskabet i 3 timer inden servering.




Mums!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar