søndag den 18. marts 2012

Bøf med hjemmelavet bearnaise og marinerede lynstegte grøntsager.




Hjemmelavet bearnaise:

Bernaise essens:

1 spsk smør
1 spsk finthakket frisk persille
2 spsk finthakket  frisk estragon
2 spsk finthakket løg
1 laurbærblad
3 spsk hvidvinseddike
3 spsk vand



Smelt smørret og kom de resterende ingredienser i. Lad det koge ind og tag det af varmen når væden er halveret. Si det så du har essensen i en skål

Bernaise sauce:

bearnaise essens
4 spsk koldt vand
3 past. æggeblommer
125 g smør
1 spsk finthakket frisk persille
1 spsk finthakket frisk estragon
bouillon, salt og peber efter smag

Kom bearnaise essensen i en gryde under svag varme. Tilsæt æggeblommer lidt efter lidt og under konstant omrøring.  Kom smør i, i små klumpper indtil saucen bliver tyknet. Smag til med bouillon, salt og peber og tilsæt persille og estragon.



Marinerede lynstegte grøntsager:

1/2 squash
1/2 peberfrugt
1/2 løg
2 gulerødder
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk chilisauce
1 spsk soya
1 spsk engelsk sauce

Jeg brugte denne fremragende chilisauce, som jeg fik af min søde svigermor. Tror den er købt i LIC.



 Det hele blandes i en skål, og lynsteges ved høj varme i en wok. 


Jeg havde en avocado som havde set bedre dag og som skulle bruges.  Jeg blandede den med hvidløg, salt, peber, persille og citronsaft.












Ingen kommentarer:

Send en kommentar