Chokolade-ganache kage
Forleden dag havde jeg bare lyst til god saftig og intens chokoladekage. Jeg havde lige købt en chokoladebog fra Politikens Boghandel ved Rådhuspladsen (for sølle 50 kr! :-)). Bogen har simpelthen de lækreste opskrifter kager, kolde desserter, småkager, konfekt osv. Det var så svært at bestemme sig hvilken kage jeg skulle lave, så jeg skrev en masse sidenumrene på små stykker papir som jeg rullede sammen og bad min mand om at trække en af dem. Det blev en syndig ganache kage...mmmmmmm....
Forleden dag havde jeg bare lyst til god saftig og intens chokoladekage. Jeg havde lige købt en chokoladebog fra Politikens Boghandel ved Rådhuspladsen (for sølle 50 kr! :-)). Bogen har simpelthen de lækreste opskrifter kager, kolde desserter, småkager, konfekt osv. Det var så svært at bestemme sig hvilken kage jeg skulle lave, så jeg skrev en masse sidenumrene på små stykker papir som jeg rullede sammen og bad min mand om at trække en af dem. Det blev en syndig ganache kage...mmmmmmm....
Her er opskriften:
Chokolade kage:
Chokolade kage:
90 g smør
90 g sukker
2 æg
100 g mel
1 tsk bagepulver
1 spsk kakao
50 g smeltet chokolade
Ganache:
2.5 dl piskefløde
200 g chokolade
Overtræk:
200 marcipan
kakaopulver
Rør sukker og smør sammen til det er luftigt
Tilsæt æggene lidt ad ganen pisk godt imens
Sigt mel, bagepulver og kakao i dejen og rør godt
Bland den smeltede chokolade i
Dejen hældes i en smurt kageform og sættes i en forvarmet ovn på 175 grader i ca en halv time
Kagen tages af formen og afkøles
Flæk kagen
Ganache: Bring fløden i kog og tilsæt chokoladen deri under konstant omrøring.
Når chokoladen er smeltet og blandet med fløden, hældes blandingen i en skål. Lad den køle lidt af, inden den piskes i fem minutter til den er luftig.
1/3 af ganchen kommes som fyld i den flækkede kage
1/3 af ganachen påsmøres kagen hele vejen rundt så den er dækket af ganache.
Den resterende del af ganachen lægges i køleskabet og skal bruges som pynt
Marcipanen udrulles og kagen overtrækkes med marcipan.
Kagen pudres med kakao over det hele
Resten af ganchen kommes i en sprøjteposte og kagen pyntes.
Kages stilles i køleskabet i 3 timer inden servering.
Mums!