søndag den 18. marts 2012



Chokolade-ganache kage





Forleden dag havde jeg bare lyst til god saftig og intens chokoladekage. Jeg havde lige købt en chokoladebog fra Politikens Boghandel ved Rådhuspladsen (for sølle 50 kr! :-)). Bogen har simpelthen de lækreste opskrifter kager, kolde desserter, småkager, konfekt osv. Det var så svært at bestemme sig hvilken kage jeg skulle lave, så jeg skrev en masse sidenumrene på små stykker papir som jeg rullede sammen og bad min mand om at trække en af dem. Det blev en syndig ganache kage...mmmmmmm....

Her er opskriften:


Chokolade kage:
90 g smør
90 g sukker
2 æg
100 g mel
1 tsk bagepulver
 1 spsk kakao
50 g smeltet chokolade

Ganache:
2.5 dl piskefløde
200 g chokolade

Overtræk:
200  marcipan
kakaopulver


Rør sukker og smør sammen til det er luftigt


Tilsæt æggene lidt ad ganen pisk godt imens


Sigt mel, bagepulver og kakao i dejen og rør godt


Bland den smeltede chokolade i


Dejen hældes i en smurt kageform og sættes i en forvarmet ovn på 175 grader i ca en halv time


Kagen tages af formen og afkøles


Flæk kagen


Ganache: Bring fløden i kog og tilsæt chokoladen deri under konstant omrøring.
Når chokoladen er smeltet og blandet med fløden, hældes blandingen i en skål. Lad den køle lidt af, inden den piskes i fem minutter til den er luftig.


1/3 af ganchen kommes som fyld i den flækkede kage


1/3 af ganachen påsmøres kagen hele vejen rundt så den er dækket af ganache.
Den resterende del af ganachen lægges i køleskabet og skal bruges som pynt


Marcipanen udrulles og kagen overtrækkes med marcipan.


Kagen pudres med kakao over det hele


Resten af ganchen kommes i en sprøjteposte og kagen pyntes.
Kages stilles i køleskabet i 3 timer inden servering.




Mums!


Bøf med hjemmelavet bearnaise og marinerede lynstegte grøntsager.




Hjemmelavet bearnaise:

Bernaise essens:

1 spsk smør
1 spsk finthakket frisk persille
2 spsk finthakket  frisk estragon
2 spsk finthakket løg
1 laurbærblad
3 spsk hvidvinseddike
3 spsk vand



Smelt smørret og kom de resterende ingredienser i. Lad det koge ind og tag det af varmen når væden er halveret. Si det så du har essensen i en skål

Bernaise sauce:

bearnaise essens
4 spsk koldt vand
3 past. æggeblommer
125 g smør
1 spsk finthakket frisk persille
1 spsk finthakket frisk estragon
bouillon, salt og peber efter smag

Kom bearnaise essensen i en gryde under svag varme. Tilsæt æggeblommer lidt efter lidt og under konstant omrøring.  Kom smør i, i små klumpper indtil saucen bliver tyknet. Smag til med bouillon, salt og peber og tilsæt persille og estragon.



Marinerede lynstegte grøntsager:

1/2 squash
1/2 peberfrugt
1/2 løg
2 gulerødder
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk chilisauce
1 spsk soya
1 spsk engelsk sauce

Jeg brugte denne fremragende chilisauce, som jeg fik af min søde svigermor. Tror den er købt i LIC.



 Det hele blandes i en skål, og lynsteges ved høj varme i en wok. 


Jeg havde en avocado som havde set bedre dag og som skulle bruges.  Jeg blandede den med hvidløg, salt, peber, persille og citronsaft.











Arabisk kaffe...

Arabisk kaffe mmmmmm

Der er ikke noget bedre end at starte dagen med en omgang stærk arabisk kaffe med kardemomme :-)



Røget ørred med røræg, løg og kapers.... mums mums mums