Lagkagebunde:
2 æg
50 g sukker
1 tsk vanilieessens
50 g mel
Fyld:
100 g mørk chokolade
80 g smør
1 spsk mælk
175 g flormelis
Karamel:
50 g sukker
2 spsk vand
Æg og sukker piskes lys og luftigt i ca 10 min
Tilsæt vanilieessens. Sigt melet i og vend det med en metalske.
Tegn en cirkel på 13 cm i diameter på bagepapir. Hæld 1/4 af dejen og glat ud så den følger omkredsen af cirklen
Gør det samme med resten af dejen, så du får 4 lagkagebunde i alt. Stil dem i en forvarmet ovn ved 200 grader indtil de er gyldenbrune (ca 8 min)
Chokoladen smeltes over vandbad
Smør, mælk og flormelis piskes lyst og luftigt
Rør den smeltede chokolade i
Den færdige lagkagebund.
Karamellen: Sukker og vand kommes i en tykbundet pande. Røres hele tiden under opvarmning indtil massen bliver lysebrun. Karamellen hældes over den lagkagebund der skal øverst i kagen. Lav karamellen stivne.
Læg en lagkagebund i bunden og derefter fyldet og gentag dette indtil du har brugt alle lagkagebundene. Den karameldækkede lagkagebund skal øverst
Kom chokoladefyld på siderne og pynt med resten af chokoladefyldet
Mums!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar