Amerikansk cheesecake:
Opskriften har jeg fra dr.dk/Mad/Mere_mad/Temaopskrifter/2005/10/120022.htm
Bund:
80 gram smør
200 gram knuste DigestivekiksOlie til pensling af form
Ostelag:
3 æg400 gram Philadelphia
80 gram sukker
2 tsk vaniliesukker
Creme Fraiche lag:
2 tsk vanillesukker4½ dl creme fraiche
40 g sukker
Hindbærsauce:
200 gram hindbær
50 gram sukker
4 spsk vand
2 spsk Maizena
Forvarm ovnen til 190 grader, og pensl en springform med olie.
Kisksene knuses til krummer i en frysepose. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og kom kiksekrummerne i. Kom kiksemassen i formen og tryk den i bunden.
Ostelag: Blend flødeost,æg, sukker, vanillesukker i en blender, og hæld massen ud over kiksebunden og glat overfladen. Bag i 20 minutter eller til kagen er stivnet.
Tag den ud af ovnen og lad den køle af i 20 minutter, men lad ovnen være tændt.
Kisksene knuses til krummer i en frysepose. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og kom kiksekrummerne i. Kom kiksemassen i formen og tryk den i bunden.
Ostelag: Blend flødeost,æg, sukker, vanillesukker i en blender, og hæld massen ud over kiksebunden og glat overfladen. Bag i 20 minutter eller til kagen er stivnet.
Tag den ud af ovnen og lad den køle af i 20 minutter, men lad ovnen være tændt.
Creme fraiche lag: Bland cremefraiche med resten af sukkeret og vanillesukkeret. Hæld det ud over kagen, og til kagen tilbage i ovnen i 10 minutter.
Lad kagen køle lidt af og stil den derefter i køleskabet i mindst 8 timer.
Hindbærsauce:
Sukker og 2 psk vand kommes i en gryde over lav varme. Røres til sukkeret er opløst. Skru op for varmen og tilsæt bærrene og lade det hele koge igennem i et par minutter. Skru ned for varmen, imens røres maizenaen med 2 spsk vand og maizena blandingen røres i gryden lidt af gangen indtil man får en tyk konsistens. Saucen tykner ydeligee mens den køler af.
Lad kagen køle lidt af og stil den derefter i køleskabet i mindst 8 timer.
Hindbærsauce:
Sukker og 2 psk vand kommes i en gryde over lav varme. Røres til sukkeret er opløst. Skru op for varmen og tilsæt bærrene og lade det hele koge igennem i et par minutter. Skru ned for varmen, imens røres maizenaen med 2 spsk vand og maizena blandingen røres i gryden lidt af gangen indtil man får en tyk konsistens. Saucen tykner ydeligee mens den køler af.
Tag kagen ud af formen, hæld saucen over. Stil kagen tilbage i køleskabet i en time inden den serveres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar