Jeg elsker indisk mad! Kan nogle gange få cravings og så skal jeg bare have noget indisk mad med det samme. Men da kødet har godt at blive marineret i laaaaang tid, blev jeg dog nødt til at marinere kødet og vente med iver til dagen efter.
Her er opskriften som jeg selv konstruerede i hovedet:
450 g kylling skæres i i tern og blandes sammen med denne marinade:
Marinade:
2 dl yoghurt
3 fed presset hvidløg
2 spsk revet ingefær
chilipulver (mængden afhænger af hvor stærk du vil have den)
11/2 spsk garam masala
1 tsk karry
lidt gurkemeje
saft af 1 citron
Sauce:
2 spsk olie
2 løg skåret i ringe
1 peberfrugt skåret i stave
3 fed presset hvidløg
1 spsk revet ingefær
1 dåse tomatpure
en håndfuld grofthakkede smuttede mandler
3-4 glas vand
Kyllingen marineres i køleskabet indtil næste dag. Næste dag: Olien varmes op og kyllingen steges deri ved høj varme i et par minutter. Skru derefter ned for varmen og tilsæt løg, peberfrugt, hvidløg og ingefær og lade det stege i et par minutter ved middelvarme. Tilsæt mandler, tomatpure og omkring to glas vand og lad retten småsimre i ca en halv time. Smag til med salt og garam masala. Rør i det jævnligt så det ikke brænder på i bunden og hæld vand ved løbende. Du kan justere hvor tyk du vil have saucen ved at hælde vand ved.
Serveres med ris :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar