onsdag den 28. marts 2012

Chikken Tikka Masala

Jeg elsker indisk mad! Kan nogle gange få cravings og så skal jeg bare have noget indisk mad med det samme. Men da kødet har godt at blive marineret i laaaaang tid, blev jeg dog nødt til at marinere kødet og vente med iver til dagen efter.




Her er opskriften som jeg selv konstruerede i hovedet:

450 g kylling skæres i i tern  og blandes sammen med denne marinade:

Marinade:
2 dl yoghurt
3 fed presset hvidløg
2 spsk revet ingefær
chilipulver (mængden afhænger af hvor stærk du vil have den)
11/2 spsk garam masala
1 tsk karry
lidt gurkemeje
saft af 1 citron

Sauce:
2 spsk olie
2 løg skåret i ringe
1 peberfrugt skåret i stave
3 fed presset hvidløg
1 spsk revet ingefær
1 dåse tomatpure
en håndfuld grofthakkede smuttede mandler
3-4 glas vand


Kyllingen marineres i køleskabet indtil næste dag. Næste dag: Olien varmes op og kyllingen steges deri ved høj varme i et par minutter. Skru derefter ned for varmen og tilsæt løg, peberfrugt, hvidløg og ingefær og lade det stege i et par minutter ved middelvarme. Tilsæt mandler, tomatpure og omkring to glas vand og lad retten småsimre i ca en halv time. Smag til med salt og garam masala. Rør i det jævnligt så det ikke brænder på i bunden og hæld vand ved løbende. Du kan justere hvor tyk du vil have saucen ved at hælde vand ved.

Serveres med ris :-)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar